MENÜ

MARI, DIVAT, egy helyen
smink, divat, mari, legjobbak, mindennapok

A tavaszi divat 2011-ben sok új, de még annál is több régi elemet hozott magával. Röviden összefoglaltuk, hogy hogyan alakul a ruha divat, a szín divat és a smink divat az idei divat szezonban.

A 2011 tavaszi divat a 70-es évek világát idézi. Egyszerre jöttek vissza a kor bohém, lezser darabjai és elegáns, üzleties irányvonalai.

 

A ruha divat idén a  maxi ruháknak kedvez, elsősorban lágy esésű anyagokból. A szoknya divat a térdig érő hosszt részesíti előnyben. Megtörni látszik a skinny nadrágok egyeduralma is. A nadrág divat terén idén tavasszal újra hódit a lenge bőszárú nadrág, a magas derék és a földig érő nadrághossz. Szintén teret kapnak a könnyű, tavaszi overálok, egyszerre rövid és földig érő lezser fazonban. És a mi rég volt: a haspóló! A 70-es évek divatjával együtt költözött vissza a kifutóra a csupasz has mellett a cicaszemüveg és az övtáska is, akárcsak a fatalpú papucs és a törpesarkú szandál.

 

A szín divat 2011 tavaszán a lágyabb, tompább árnyalatokat részesíti előnyben, nem mellőzve a frissen felemelkedett türkiz-, sárgászöld-, lila árnyalatokat, illetve ezenek a különböző élénkségű változatait. Továbbra is megmaradnak a meleg őzbarnás, homokszínű darabok, melyek mellett továbbra is nagy hangsúlyt kap a sexy leopárdminta és egyéb állat-vagy levélminta. Ezek mellett új belépőként jelennek meg a piros meleg árnyalatai, mint a szaturnuszvörös, narancsvörös, naracssárga. Hideg színek közül a ezüstszürke és a mályva kapnak a szokásosnál nagyobb teret. Emellett a női ruha divat egész kollekciókat enged összeállítani semlegeshez közeli vaj, bézs, szürkésbarna, szürkéskék, csont színekből.

 

A smink trend 2011 tavaszán rendkívül változatosan alakul. A natúr sminkektől az örök kedvenc füstös szemeken keresztül szinte minden megengedett. A szezon újdonsága az egyszínű, árnyékolás és satírozás mentes szemhély, többnyire matt vagy enyhe szaténfényű festékből, melynek dominanciáját a natur száj ellensúlyozza. Ismét előkerül a smink kellékek közül a szemhélytus. A vékonyan húzott finom kontúr jó alapozást jelent a hangsúlyos szempilláknak. Az erős színű matt vagy szaténfényű rúzs használatát enyhe, földszínekből összállított semleges szemhéllyal hagyják érvényesülni. A smink ötletek terén új belépő a narancsvörös szín, mind rúzs, mint szemhélyfesték formájában. Továbbra sem szorítja ki azonban az eddig is nagy sikerű pink, meggy és testszínű irányzatokat.

 


Asztali nézet